Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ- ΤΑ ΜΗΛΑ

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Τα μήλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του φθινοπώρου κι ένα απλό και γνώριμο θέμα για να ξεκινήσουμε μια διαθεματική προσέγγιση ή ένα project στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
Στην παρούσα ανάρτηση θα βρείτε φύλλα εργασίας που δημιουργήθηκαν με σκοπό να χρησιμοποιηθούν είτε ατομικά από μεγάλα νήπια και μαθητές της Α΄Δημοτικού είτε ομαδικά από μικρά και μεγάλα νήπια. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να τα εκτυπώσετε και να τα φωτοτυπήσετε σε μέγεθος Α3 και να τα δουλέψετε στην γωνιά της συζήτησης.

Φύλλα εργασίας για τα μήλα

 Το πρώτο αρχείο περιλαμβάνει φύλλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξακτίνωση προκειμένου να καταγράψουμε μαζί με τους μαθητές τις πρότερες γνώσεις τους (τι ξέρουμε για τα μήλα), τους στόχους (δηλαδή τι θέλουμε να μάθουμε) και την αξιολόγηση (τι μάθαμε). Υπάρχουν επίσης φύλλα εργασίας για την καλλιέργεια του γραπτού και προφορικού λόγου.

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ

Είτε είναι κόκκινα, είτε πράσινα είτε κίτρινα, τα μήλα είναι από τα αγαπημένα φρούτα του φθινοπώρου. Στην συγκεκριμένη ανάρτηση θα βρείτε εποπτικό υλικό και φύλλα εργασίας για τον κύκλο ζωής της μηλιάς για μαθητές Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου.
Για να αποθηκεύσετε όλο το υλικό σε μορφή αρχείου πατήστε εδώ
 
http://www.teacherspayteachers.com/Store/Krista-Wallden


Graphics by Jena Hudson
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Βιβλιαράκι με θέμα τα χρώματα
Για να φτιάξουμε το βιβλίο κόβουμε πρώτα οριζόντια κάθε σελίδα σε δύο μέρη και στο τέλος ενώνουμε τα ορθογώνια πλαίσια χρησιμοποιώντας κόλλα ή συρραπτικό. Για εξώφυλλο μπορούμε να διαλέξουμε έγχρωμο ή ασπρόμαυρο, για αγόρι ή κορίτσι.
Για να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε το αρχείο πατήστε εδώRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...